Kursöversikt

NCK-huset 006.JPG

         

Hej och välkommen till NCK:s kurs "Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer med fokus på särskild sårbarhet", 15 hp!

Kursen startar den 30 augusti med ett uppstartsmöte via det digitala verktyget Zoom. Uppstartsmötet är inte obligatorisk men det är angeläget att du deltar. Kursledare kommer vid tillfället att gå igenom kursupplägg och kursinnehåll. Även utrymme för presentationer och frågor kommer att ges. Möteslänken skickar vi ut till dig via mejl under vecka 34, 2021. Det är väldigt viktigt att du hör av dig till hadil.zainal.kamil@nck.uu.se om du inte fått en möteslänk till uppstartmötet. 

Kursmaterial och närmare information om respektive block hittar du genom att klicka på fliken Moduler. Information om respektive block kan du också nå genom att klicka på länkarna (siffrorna) i matrisen nedan. Tillgänglig kurslitteratur på Studium hittar du genom att klicka på fliken Filer - Kursmaterial - Tillgänglig kurslitteratur. Anslag och fler sidor kommer att publiceras successivt under kursens gång. Mer information inför respektive kursträff och uppgift kommer också att publiceras längre fram. 

Studium kommer att användas för kommunikation mellan kurstillfällena.

Terminen är upplagd med digitala föreläsningar och fysiska obligatoriska seminarier (för datum se matris nedan). Hur det faktiskt blir kan vi inte delge i nuläget utan vi behöver invänta ledningsbeslut. Mer information kommer dock att ges inför de obligatoriska träffarna.  

Har du frågor om kursen är du välkommen att höra av dig till mig via e-post. 

Vänliga hälsningar, 
Hadil Zainal, kursledare                             
hadil.zainal.kamil@nck.uu.se

 

Kursträffar/hemuppgifter

Datum

Block 1

vecka 35-38

Uppstart och information

PM 1 publiceras 

 30 augusti 

kl. 16.00-17.30

 

Föreläsningar via Zoom

 

 

Obligatorisk PM 1 Inlämning 

19 september 

 

Obligatorisk seminariedag via Zoom

 22 september

Block 2 

vecka 39-43

PM 2 Publiceras  27 september 

 

Föreläsningar via Zoom

 

Obligatorisk PM 2 inlämning

17 oktober 

 

Obligatorisk seminariedag 

26 oktober  

Block 3 

v. 44-47 

PM 3 publiceras 

1 november 

 

Föreläsningar via Zoom

  

 

Obligatorisk PM 3 inlämning 

21 november 

 

Obligatorisk seminariedag 

24 november 

Block 4 

vecka 47-52 

Hemtentamen publiceras 

25 november 

 

Tentagenomgång via Zoom

1 december kl. 16:30-17:30 (OBS nytt!)

 

Obligatorisk inlämning av hemtentamen 

 2 januari 2022

 

Reflektionsuppgift publiceras 

2 januari 

 

 Obligatorisk inlämning av  reflektionsuppgif

14 januari kl. 12.00

 

Stöd och service för dig som student vid Uppsala universitet

Universitetet har en rad olika stöd- och serviceinstanser som hjälper dig när du behöver det. Det kan handla om studie- och karriärvägledning, teknisk support, språklig hjälp när du ska skriva uppsats eller stöd när orken inte räcker till.

Länk till UU:s hemsida

Regler och rättigheter
Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som student? Vad gäller för min arbets- och studiemiljö? Vad betyder lika villkor? Och vart vänder jag mig om jag har frågor eller behöver hjälp? 
Uppsala universitets studie- och arbetsmiljö ska präglas av öppenhet och respekt. Det råder nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Inom universitetet arbetar vi aktivt med lika villkorsfrågorna. Våra regler, normer och rutiner ska spegla ett förhållningssätt som präglas av respekt för studenters och medarbetares olika förutsättning. Alla vid universitetet har ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö.

Länk till UU:s hemsida.

 

Om Nationellt centrum för kvinnofrid

Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, är ett kunskaps- och resurscentrum vid Uppsala universitet. Kunskap om mäns våld mot kvinnor och våldets konsekvenser är viktigt för att kunna ge våldsutsatta kvinnor ett bra bemötande. Men också för att förändra attityder i samhället och arbeta förebyggande. Därför är utbildning en av hörnstenarna i NCK:s verksamhet.

Kvinnofridsenheten, som är NCK:s kliniska enhet vid Akademiska sjukhuset, driver kvinnofridsmottagningen och den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen.

Till kvinnofridsmottagningen kan de som har utsatts för våld, hot eller sexuella övergrepp komma för att få hjälp och stöd. Där träffar de kvinnliga sjuksköterskor och läkare som kan ge psykosocialt stöd och göra en medicinsk bedömning.

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för våldsutsatta kvinnor och deras anhöriga samt yrkesverksamma som möter våldsutsatta kvinnor, som är öppen dygnet runt.
Telefonnumret till Kvinnofridslinjen är 020-50 50 50.

Mer information finns på:
Nationellt centrum för kvinnofrid

Kvinnofridslinjen