Lektion: Främja organisation och tidshantering

 

Lektionssidor

 

  Vad är det för hinder?

En vanlig refräng bland utövare i en onlinemiljö är att deltagarna drar nytta av en kurs bara så mycket som deras ansträngning tillåter. I en vag mening är detta förmodligen sant i och med att den autonoma karaktären av onlineinlärning kräver mycket mer självstyrning, självorganisering och tidshantering för studenterna än helt lärarledda kurser. Forskning har faktiskt visat att hur mycket tid som ägs åt onlinekurser förutsäger läranderesultat (Arguedas, Daradoumis, & Xhafa, 2016 Links to an external site.; Wu, 2016 Links to an external site.). However, given the sharp increase in required autonomy for students moving from live to online courses (and particularly asynchronous online courses), many students struggle to make the adjustment without support. In effect, students who are quite capable otherwise may struggle with the organization and time management requirements of online learning. These skills fall under the scope of the term "executive functions." This challenge is further exacerbated by the fact that the part of the brain associated with executive functions is the slowest to develop, with full maturity not occurring until about age 25. The bottom line is: offering supports for executive functioning is a common need for traditional college-aged students, especially in an online environment.

Men med tanke på behovet av autonomi för studenter som läser onlinekurser (och särskilt asynkrona onlinekurser), är det inte så konstigt att  många studenter kämpar för att göra anpassningen utan stöd. I själva verket kan studenter som är mycket kapabla annars kämpa med organisationen och tidshanteringskraven för onlinelärande. Dessa färdigheter faller under omfattningen av termen "kognitiva funktioner". Denna utmaning förvärras ytterligare av det faktum att den del av hjärnan som är associerad med exekutiva funktioner är den långsammaste att utvecklas, med full mognad som inte inträffar förrän vid 25 års ålder. Summan av kardemumman är: att erbjuda stöd för kognitiva funktioner är ett vanligt behov för studenter i högskoleåldern, särskilt i en onlinemiljö.

Nyckelbegrepp: Kognitiva funktioner

Våra kognitiva funktioner är oerhört viktiga för hur vi hanterar vår vardag. Dessa funktioner handlar om hur hjärnan tar emot, bearbetar och förmedlar information. De kan inkludera:

  • Målsättning
  • Organisation
  • Planering
  • Uppgiftsanalysis
  • Strategiläggning och problemlösning
  • Självreglering
  • Framstegsövervakning

(Se Huizinga, Dolan & van der Molen, 2006 Links to an external site.; Miyakea, Friedmana, Emersona, Witzkia, Howertera, Wagerb, 2000 Links to an external site.)

 

Titta på följande hypotetiska fall (2 min) för att bättre förstå utmaningen som vissa studenter upplever när det gäller lärande online (den här videon också används på andra ställen i den här kursen).

 

 

Hur kan lärare stödja studenter som kämpar med tidshantering och organisation, särskilt i Studium? Det är fokus för den här lektionen.

 

Metoder

Vi föredrar en tvådelad strategi för att stödja studenternas organisation och tidshantering i Studium: (1) användning av designmöjligheter och funktioner i Studium, som t.ex. Kursöversikt, kalender och uppgiftsfunktioner och (2) undervisning i tid och organisationsmetoder för studenter. Den kombinerade effekten av dessa två gör det möjligt för studenterna att använda de inbyggda funktionerna i Studium för att underlätta en enkel organisation och ökad tidshantering som är nödvändig för att lyckas med onlineinlärning.

Del 1: En genomtänkt kursdesign

Uppgifter. En av Studiums största styrkor förmågan att centralisera sådant som kalendrar, uppgifter och meddelanden för enskilda studenter. Det vill säga att studentens Studiumkalender ska visa alla uppgifter och andra upplagda händelser för alla kurser på en central plats, Kalendern. På samma sätt, från Översikt, kan studenter se alla förfallna och kommande uppdrag för alla kurser samtidigt. Det bästa med detta är att så länge som instruktörer skapar uppgifter med hjälp av funktionen Uppgifter i sin kurs eller via kalendern, det sker automatiskt. Lärarna bör dock vara medvetna om att det inte fungerar om uppgiften läggs ut endast via en sida, en länk eller nedladdade dokument.

 

Tips: Ange hur mycket tid det kommer att ta

När du skapar en uppgift, ange en uppskattning av hur lång tid som krävs för att slutföra uppgiften i titeln. Detta kommer att hjälpa studenterna att planera och avsätta den tid som krävs för att slutföra uppgiften. En uppgift kan till exempel ha en titel "Läs kapital 3, svara på frågor i quizet (1-1.5h)."

 

Kursöversikt. Ett annat sätt som Canvas kopplar ihop innehåll på är genom Kursöversikten. Det kan vara frestande att helt enkelt ladda upp en färdig dokument din kursplan till Canvas. Men användning av Studiums kursöversikt möjliggör ökad interaktion mellan olika delar av kursen i Studium och ökad funktionalitet för studenter. Genom att ange information, uppgifter och händelser från kursplanen direkt via Kursöversikt kommer Studium automatiskt att fylla i kalendern, uppgifterna och diskussionerna med innehållet som anges i kursöversikten. Av den anledningen är det bra i början av terminen lägga ner en hel del tid på att utveckla kursöversikten direkt i Studium. Det kommer faktiskt att spara mycket tid och ansträngning framåt samtidigt som det erbjuder stöd för studenter när det gäller organisation. I studentens vy kommer kursöversikten visa upp saker som t.ex. "hoppa fram till idag" för uppgifter, diskussioner och händelser, och en och ett sidofält med information för att hjälpa studenterna att planera och lägga strategier.

Dessa två relaterade metoder för kursdesign utnyttjar Studiums inbyggda funktioner för att ge mer organiserad, lätttillgänglig åtkomst till studenter inom flera delar av kursen (uppgifter, kursöversikt, den globala översikten och kalender). Det är också viktigt att informerar studenterna om dessa funktioner och hur man använder dem.

Del två: Utbilda studenter i användning av Studium

Det här avsnittet handlar inte uttryckligen om tidshantering eller organisation; det handlar om att förbereda studenterna att dra nytta av det arbete som läraren lägger ner på att använda Canvas funktioner för som stödjer studenterna för tidshantering och organisation. Nedan följer två förslag för detta. 

Erbjud grundläggande utbildning och stöd för att använda Studiums funktioner. Personalen har fått, och fortsätter att ha, ett antal möjligheter att lära sig hur man använder Studium och dess funktioner via till exempel lärarresurser och den här kursen. Men studenter kanske inte har samma stora möjligheter (eller intresse av att söka fram guiderna). Det antas ofta att unga människor nuförtiden är skickliga i tekniken, men verkligheten visar att studenter som mycket väl vet hur man använder Snapchat och Twitter inte nödvändigtvis vet hur de ska använda en ny lärplattform. Chansen att lyckas ökar när studenterna får lära sig att använda de verktyg som krävs för sin utbildning. I en onlinemiljö är det lika viktigt att lära lära studenter lärplattformen, som det på campus att lära dem hur man använder vetenskaplig utrustning i ett labb eller ett ritprogram.  Att erbjuda några korta instruktioner i början av terminen, särskilt i förhållande till funktionerna som nämns ovan (kursplan, kalender, instrumentpanel), är väl värt den tid som investeras.

Att göra det är ganska enkelt. Du kan skapa en modul eller länka till en sida i din kurs som innehåller olika stöd. Inom modulen eller sidan kan du inkludera en länk till Resurser för Studium som ger steg-för-steg handledning om alla aspekter av Studium-gränssnittet. Det kan publiceras tillsammans med andra typer av studentstöd (t.ex. länkar till UUs sida för vägledning, stöd och service, mm. Att hänvisa studenter till supportmodulen (eller helt enkelt länka dem till Studiumresurser) kan göra det möjligt för dem att söka efter eget stöd efter behov under hela terminen.

Gör en podcast eller videogenomgång. På samma sätt kan det vara bra att ge studenterna en podcast där du går igenom funktionerna på Studiums Översikt och flikarna för kursöversikt, kalender och uppgifter. För att skapa en podcast, följ dessa steg:

  1. Tänk på att poddar vanligtvis lättare att skapa när läraren har förberett anteckningar eller ett manus i förväg. För andra lärare går det lika bra utan någon anteckning. Bestäm hur du vill förbereda ditt innehåll.
  2. Canvas Studio är ett integrerat verktyg som gör det möjligt att spela in screencasts i Studium. Du kan välja en annan applikation om du redan har en på din dator t.ex. Mac Quicktime Links to an external site..  En enkel, gratis webbaserad verktyg som kan användas på en PC eller Mac är Active Presenter Links to an external site..
  3. Om du använder Studio, se till att länken är tillgänglig via kursnavigationen. Börja med att starta applikationen Studio (eller en annan applikation).
  4. Från kursen i Studium och välj "Studentvy" för att se kursen som du skulle göra om du var student.
  5. Börja spela in din skärm med det verktyget du valde (se till att mikrofonen är på!) och visa funktionerna du har ställt in. Förklara hur dessa funktioner kan underlätta för studenten, t.ex. med organisation och tidshantering.
  6. Spara videon och dela den med studenter som ett meddelande, anslag eller i supportmodulen som nämndes ovan.

Du kan också skapa videor som en introduktion för moduler, eller för att leda studenter genom veckans uppgifter. Här är ett exempel på en sådan genomgång som används av en lärare i en skrivkurs:
 

 

Det är också fullt möjligt att helt enkelt visa studenter dessa funktioner när du träffar klassen i början av terminen.

 

Sammanfattning

Organisation och tidshantering är avgörande för framgång i högre utbildning (oavsett om kurserna är online eller på campus). Många studenter kämpar med dessa färdigheter särskilt i onlinemiljöer där studenter ofta upplever mindre struktur och kan ha mindre tillgång till stöd.

Inbyggda funktioner i Studium stödjer organisation och tidshantering genom till exempel kalender, att-göra listor, anslag och notiser i studenternas kurser. Dessa kan vara till stor hjälp för studenter, men bara om de används av läraren. Att lära sig att använda Studiums avsedda funktioner är en viktig början. Nästa steg är att se till att studenterna känner till funktionerna och har resurser för stöd och lärande.