Kursöversikt

CM_ram-1.JPG    
 Kontakt | Moduler |

Välkommen till Masterprogrammet i skandinavistik!


Här kan du som är student på Masterprogrammet i skandinavistik hitta information som rör programmet i allmänhet men också få information om aktuellt kursutbud, praktikmöjligheter och annat matnyttigt.

Programmet ges i samarbete mellan Litteraturvetenskapliga institutionen och Institutionen för nordiska språk. Besök också gärna institutionernas Facebooksidor för att få senaste nytt om våra verksamheter: Facebooksida för Litteraturvetenskapen och Facebooksida för Nordiska språk.

För att hitta mer information om programmets upplägg och kontaktinformation till programansvarig m.fl. gå till moduler i den vänstra menyn.

Här finns också bra information för dig som är ny student vid Uppsala universitet.

 

Litteraterna.png

Litteraturvetenskapliga institutionen har också en studentförening, Litteraterna. Den arrangerar föredrag, poesikvällar, seminarier, pubrundor och sittningar för alla som gillar litteratur och retorik.

Nordiska studierådet, bild.png

Vid Institutionen för nordiska språk finns studentföreningen Nordiska studierådet Studierådet utser studeranderepresentanter till Humanistiska sektionsrådet, Institutionsstyrelsen och Likavillkorsgruppen. Nordiska studierådet anordnar även filmkvällar och seminarier om högt och lågt.